Vandaag was het eindelijk zover. De prijsuitreiking van de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2018 welke werd gehouden in het Nationaal Park De Hoge Veluwe.

In juli had ik al bericht gekregen dat één van mijn foto’s geselecteerd was voor de Roots Natuuragenda 2019 en in augustus volgde het bericht dat ik ook nog één van de winnaars van de fotowedstrijd was geworden. Welke foto en welke prijs dat bleef geheim tot vandaag. Spanning volop dus.

Bij aankomst in het parkrestaurant stonden alle prijswinnende foto’s opgesteld en wat meteen opviel was het enorm hoge niveau. Stuk voor stuk prachtige foto’s! Na een gezellig samenzijn met de andere fotografen, jury en redactieleden van Roots gaf natuurfotograaf Mart Smit een indrukwekkende presentatie.

Na de lunch volgde dan eindelijk de prijsuitreiking met als uitkomst de 1e plaats in de categorie landschap met mijn foto “Wingerdse molen in wintersfeer”. Een prachtig resultaat waar ik uiteraard zeer trots op ben.

Het commentaar van de jury:

Een ideale vlakverdeling met links de ‘koude kant’ en rechts het warme geel. De diagonale lijnen van de sloot en de dijk maken de compositie nog krachtiger. Een ander sterk punt vormen de grafische motieven van het hek, die terugkomen in de wieken van de molen. De nevel is duidelijk aanwezig, maar niet te overheersend en zorgt voor extra sfeer in deze opname. Het schaap, rechts in de verte, is de kers op de taart.

Mijn inzendingen voor de fotowedstrijd: